وبلاگ
لوله یاب و نشت یاب در عمق های مختلف حقانی ۰۹۱۲۶۵۳۳۰۲۲
25 شهریور 1396
rahGostar
دیدگاهی ارسال کنید
با توجه به گسترش روز افزون مشترکان شرکت های آب و فاضلاب و تقاضای آنها جهت بهره گیری از آب سالم و تصفیه شده ، لوله یاب و نشت یاب در عمق فاضلاب شهری فزونی یافته است .
روش های معمول برای به روز کردن نقشه ها ، شناسایی انشعابات غیرمجاز ، مشخص کردن محل تاسیسات مدفون و … نیازمند تخریب زمین و حفاری است اما در روشهای غیرمخرب ، بدون نیاز به حفاری ، نسبت به آشکارسازی تاسیسات و شناسایی آنها اقدام می شود .
قرارگیری دیگر تأسیسات شامل برق ، مخابرات و گاز در کنار تأسیسات شرکت آب و فاضلاب ، اهمیت آشکار سازی تأسیسات با استفاده از روشهای غیرمخرب را بیش از پیش نمایان می کند.
چهار روش جدید برای آشکارسازی لوله ها و کابل های مدفون موجود است که در این بخش دو روش لوله یاب و نشت یاب در عمق های مختلف را ذکر می کنیم و ادامه آن در پست بعدی قرار داده می شود .
روش اول :
روش رادار نفوذ کننده زمینی یا آشکارسازی : همه تاسیسات با هر جنس تا عمق حدود 3 متر ، روش آشکارسازی با توان بالا و فرکانس بالا برای شناسایی محل و مسیر لوله های فلزی و کابل های برق و مخابرات و همچنین دستگاه جریان یاب برای شناسایی محل قرارگیری خطوط آب می باشد .
روش دوم :
تئوری و کاربرد دستگاه آشکارساز زیرسطحی GPR : یکی از روش هایی که غیر مخرب بوده و به جنس تأسیسات مدفون حساسیت ندارد ، روشی است که از تکنولوژی راداری بهره می برد . در روش راداری با فرستادن امواج به سطح زمین و انعکاس این امواج از آن تصویری از سطح زمین ارائه می شود که خود این تصویر نیاز به تفسیر دارد . زیرا امواج فرستاده شده توسط رادار با برخورد به هر مانع در زیر سطح زمین شکل موج خاصی را با توجه به ویژگی های الکتریکی جنس مانع ایجاد می نمایند .
اساس کار انواع مختلف رادارها استفاده از امواج رادیویی یا الکترومغناطیسیبرای ردیابی و مسافت یابی در دستگاهی است که با گسیل امواج الکترو مغناطیسی به درون زمین و ثبت امواج GPR . محیط های مختلف است بازگشتی ، تصاویری از عوارض زیر سطحی بدست می دهد . اساس کار در این روش ، بازتاب موج از فصل مشترك مواد متفاوت است که بدلیل اختلاف در ثابت دی الکتریک آنها رخ می دهد . هرچه اختلاف ثابت دی الکتریک بیشتر باشد، شدت پرتوهای بازتابیده بیشتر خواهد بود .
از مهمترین کاربردهای بررسی دقیق عوارض ساختمانی :
کیفیت بتون، شکستگیهای درون دیوارها و …
بررسی شریانهای حیاتی شهری لوله ها، کابلها، مجاری فاضلاب، قناتها، حفره ها و …
کاوشهای باستان شناسی یافتن محل و شکل دقیق اشیاء و بناهای تاریخی مدفون
مطالعات زمین شناسی مهندسی تعیین سنگ کف، گسلها، نواحی سست و اشباع از آب …
مطالعات زیست محیطی بررسی نحوة گسترش آلودگی در آبهای زیرزمینی و …
مطالعات زمین شناسی و معدن